Podcast De Leidse Noot

[In Dutch]

In het begin van 2020 is de Afdeling Burgerlijk Recht van de Universiteit Leiden, onder aanvoering van collega’s Thijmen Nuninga en Frank Bentvelzen, gestart met de podcast De Leidse Noot. Wekelijks plaatsen we een eerste noot bij de recente jurisprudentie van de Hoge Raad op het gebied van het burgerlijk (proces)recht. Deze podcast is te beluisteren via SoundCloud, Spotify en Apple Podcasts.

Hieronder de afleveringen waarin ik ben aangeschoven aan de ‘podcasttafel’ van De Leidse Noot. Het complete aanbod is uiteraard veel groter, dus neem ook vooral een kijkje op bovengenoemde podcastkanalen, and subscribe!


3 april 2020. Bespreking van (o.a.) ECLI:NL:HR:2020:590 over de verpanding van auteursrecht op software. Is de aanduiding “alle goederen” voldoende bepaalbaar? En wat is de verhouding tussen uitleg en het bepaaldheidsvereiste bij de bepaling van het object van verpanding?


20 maart 2020. Bespreking van (o.a.) ECLI:NL:HR:2020:484 over bescherming tegen onvolledigheid van de openbare registers.


7 februari 2020. Bespreking van ECLI:NL:HR:2020:213 over de gevolgen van bedrog bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst.